Om livet och hälsa…
RSS icon Email icon Home icon
 • Rydbergs nya Bearnaise-såser

  Posted on mars 23rd, 2011 Krylbo No comments

  Jag fick en kupong från Smartson för att testa Rydbergs nya Bea-såser, och nu är testet gjort och jag har skrivit inlägg i Smartsons testblogg. Inläggen finns på
  http://smartsontestpilot.se/rydbergs/2011/03/16/infor-testet/
  http://smartsontestpilot.se/rydbergs/2011/03/23/rydbergs-bea-lchf/

  Ett utdrag från det jag skrev hos Smartson:

  Jag funderade ju på kolhydratinnehållet i dom nya såserna, för i äkta bearneaise så kan det inte bli just nån enda kolhydrat men trots det så är det några kolhydrater i olika färdiga bea-såser i butikerna, men i Rydbergs nya såser så är det 0,5g kolhydrat per 100g. Perfekt! Med tanke på att det är 72g fett så är det väldigt nära ren hälsokost (iofs beroende på vad det är för olja, bäst hade ju varit att det var smör).
  I innehållsförteckningen hittar jag mest av vegetabilisk olja. Det står inget mer vilken typ av olja det är. Det skulle jag vilja veta. Solrosolja som är så populärt idag är verkligen inte bra att få i sig, så är det tex det så vore det bra att få veta. Jag hittar också Maltodextrin som det vore bra om man hade sluppit att hitta i såsen.
  Sen långt ner i listan kommer socker, men det måste vara ytterst lite med tanke på det totala kolhydratinnehållet. Hellre vanligt socker än maltodextrin säger jag.
  Visst är det konserveringsmedel i också, men det kanske är svårt att slippa…?
  Det känns som att dom gått ett steg för att göra den mer naturlig än andra såser eftersom man hittar t ex ansjovis och tamarind i såsen, och färgämnena är betakaroten och paprikaoleoresin. Det låter ju ganska schysst!

  Be the first to like.

  Leave a reply